Ik ga op reis en ik neem mee: een tablet

Over deze workshop

De tablet (en bij uitbreiding ook de smartphone) is de ideale reisgezel voor al wie op vakantie gaat.  En dit begint al voor we vertrokken zijn.  We bekijken in deze workshop eerst hoe we via intelligente en coole apps zelf onze droomreis kunnen samenstellen en boeken.

We bekijken ook hoe we onze tablet best voorbereiden om op reis te vertrekken en installeren en testen enkele handige apps op onze tablet (bv. eboek-lezer, reisgidsen, navigatie-app, vlucht-apps, wisselkoers-app…).  We leren ook hoe we boeken en films op de tablet zetten vanaf onze PC of vanaf een online boekhandel.

Tenslotte bekijken we ook hoe we -eens op reis- onze tablet optimaal kunnen gebruiken.  We bekijken hoe je in het buitenland makkelijk wifi-hotspots vindt of hoe je met een lokale simkaart via 3G kan surfen.  We leren ook werken met cloud-apps die de foto’s die je maakt op reis direct en automatisch delen met het thuisfront.  We bekijken ook kort even welke tablets er ideaal zijn voor de verschillende types reizigers

Meer details

Vereiste voorkennis: 
Basiskennis Android (navigatie, basisinstellingen, app installeren/verwijderen)
Praktische info: 
Max 25 deelnemers

FUTUUR is een organisatie met tot doel de digitale geletterdheid te bevorderen.  Samen kijken we naar de toekomst!

Contacteer ons

  • FUTUUR
    César Depaepestraat 9 bus 9
    1060 Brussel
    België
  • +32 488 243 834
  • info@futuur.com
Ontvang onze nieuwsbrief: